SMILOSOFIEN


Alle mennesker i verden smiler på samme språk.


Ofte er det ikke mye som skal til for at et menneske føler seg verdsatt og sett. Et smil, et godt ord i forbifarten, en god historie vi deler med andre, et klapp på skulderen. Det trenger ikke være ting eller penger som skal til for at vi føler at vi er del av et fellesskap. Så lenge våre primære behov er dekket, kan det være nok med noen gode ord og føle at den innsatsen vi gjør blir sett og satt pris på. Alt for mange slutter å se enkeltmenneske i sitt jag etter profitt. Vi vet at vi er her også for å skape en trygg arbeidsplass for våre kollegaer, men det er lov å ha det gøy samtidig som vi har fokus på lønnsomhet. Det er viktig å sette seg mål i hverdagen, men noen av målene skal være å by på seg selv og dele ut smil underveis. Målene når vi best når enkeltindividet føler en tilhørighet til laget de spiller på.

Om du er ansatt i Smil, jobber i en barnehage eller på en skole, eller legger ned mange frivillige timer i en sportsklubb for at barna våre skal ha en meningsfylt fritid, er vi alle en del av et fellesskap som er viktig for at hjulene går rundt.

Vi ønsker å jobbe med hjerte, med en ydmyk tilnærming til de rundt oss. Å vise respekt for andre, lytte og være en god venn. Vise mot i det vi gjør, forsøke å forstå, skape og vise entusiasme er viktig. Å være ærlige mot oss selv og de rundt oss, være stolte av oss selv og omgivelsene våre, og ikke minst beholde en barnslig nysgjerrighet til livet og alt det byr på, betyr noe for alle. Det er noen selvsagtheter i vår filosofi. Det vi imidlertid har opplevd på ulike arbeidsplasser opp gjennom årene og på andre arenaer, er at det er et faktum at tilhørighet og å bli sett for hvem vi er, ikke verdsettes på samme måte som profitt og et ønske om å bli store.

Det er en grunn til at vi har valgt Smil som vårt bedriftsnavn. Vi er en gjeng mennesker som ønsker å skape en hverdag for oss selv og de rundt oss, basert på opplevelser som får frem smilet vårt – hver dag. Vi har et genuint ønske om å skape et selskap som byr på seg selv – der hver enkelt tar ansvar for at dagen til de rundt oss blir bra. Vi vet verdien av å se hverandre. Når vi ser andre, så er det alltid en som ser deg også. Når vi blir sett – og verdsatt for den vi er – yter vi bedre. En enkel filosofi som vi skal leve etter – med et stort smil – hver eneste dag.

Smil til verden – og den ler tilbake.